Вашата кошница

Библиотека Галактика номер 115: Дългият следобед на Земята (каталожен номер 14601)
Цена: 14.00 лв.

Библиотека Галактика номер 115: Дългият следобед на Земята (каталожен номер 14601)

Автор: Брайън Олдис Категория: Фантастика и фентъзи Издателство: Георги Бакалов-Варна Език: Български Поредица: Галактика Корица: Мека корица Състояние: добро Формат: 32/70х100 Наличност: 1 бр. Година: 1993 Страници: 264
Слънцето ще се превърне в Нова, а клоните на една невероятна смокиня вече покриват половината планета. Споменът за умното и преуспяващо човечество е прикътан дълбоко в генетичната памет на едно момиче. Тези знания ще всмуква драстично „гъбата“ в желанието си да установи господство над себеподобните си. Защото в кошмарната парникова гора растителните видове са месоядни и кръвожадни, и гигантски насекоми кръстосват пространството, като го оплитат в неутолимите си нишки.
В същото време последните издънки на човечеството носят душите си в ръка или се гордеят с опашките си, чрез които са свързани с дървото-майка.
Романът „Дългият следобед на Земята“ би бил една ужасяваща прогноза, ако картината на бъдещето, опиращата се на нашите страхове и надежди, не е пресъздадена по законите на истински големите произведения.
Престижната награда „ХЮГО“ отдава дължимото на Брайън Олдис, на неговото въображение, майсторство и замах на разказвач.