Вашата кошница

Цена: 9.00 лв.

Библиотека Приключения и научна фантастика номер 81: Тримата мускетари (каталожен номер 20712)

Автор: Александър Дюма Категория: Исторически романи Издателство: Народна младеж Език: Български Поредица: Приключения и научна фантастика Корица: Твърда корица Състояние: добро Формат: 60х90/16 Наличност: 1 бр. Година: 1968 Страници: 752 Забележка: Липсва обложката
Разказва за приключенията на младеж, наречен д'Артанян, напуснал дома си за да стане мускетар. Д'Артанян не се включва в броя на мускетарите от заглавието на романа. Тримата мускетари са неговите приятели Атос, Портос и Арамис, неразделните другари, чието мото е „Един за всички, всички за един“.

Историята за д'Артанян е продължена в другите романи от трилогията — „Двадесет години по-късно“ и „Виконт дьо Бражелон“.

Първоначално „Тримата мускетари“ е публикуван като сериал от списание Le Siècle в периода март - юли 1844 година. Дюма твърди, че романът се основава на ръкописи, които той е намерил в Националната библиотека на Франция. По-късно се доказва, че Дюма базира своето произведение на книгата „Спомените на господин д'Артанян, капитан-лейтенант на ротата на кралските мускетари“, написана от Гатен дьо Куртил дьо Сандра (Кьолн, 1700). Дюма заема книгата от марсилската градска библиотека.