Вашата кошница

Цена: 8.00 лв.

Библиотека Четиво за юноши: Земя на мамутите (каталожен номер 20714)

Автор: Семьон Каратов Категория: Приключенски романи Издателство: Народна култура Език: Български Поредица: Четиво за юноши Корица: Твърда корица Състояние: добро Формат: 32/84/108 Наличност: 2 бр. Година: 1971 Страници: 240 Забележка: Липсва обложката
Повестите „Земя на мамутите“ и „Каменният исполин“ отвеждат читателя към най-далечното минало на човечеството. Техни герои са хората, животните и природата от епохата на каменния век.
Младият читател, за когото са предназначени повестите, ще научи интересни неща за бита на първобитните хора, за техните нрави и обичаи, вярвания и религиозни обреди. Наред с това той ще се запознае и с богатия свят на животните, обитавали нашата планета по това време. От необикновените приключения на главните герои — Джуам Смелата видра, Регза Зеленооката гущерица, Гърбавия Кору, Зей Плахата кошута, както и на верните им другари: добродушния мамут Раг, бързоногия кон Мадун, веселия мечок Шерк и др., ще се разбере, че дружбата между животни и хора датира от незапомнени времена.