Вашата кошница

Цена: 10.00 лв.

Златна колекция ХХ век номер 19: Алелуя (каталожен номер 2553)

Автор: Виктор Пасков Категория: Съвременна българска литература Издателство: Труд Език: Български Поредица: Златна колекция ХХ век Корица: Твърда корица Състояние: отлично Формат: 84х108/32 Наличност: 6 бр. Година: 2005 Страници: 569
"...Тази книга е едно малко чудо... Тя ще ви напомни Уди Алън в най-добрите му години; екстремно комична и същевременно пропита от дълбока меланхолия. Срещу дехуманизацията на личността Пасков не противопоставя политическа програма, но романът му е акт на борба."

Цветан Тодоров, „Нувел обсерватьор"


"...Бих заменил всички бестселъри на годината срещу тази книга. Пасков разтърсва читателя, без да го вкара и за миг в клопката на мелодрамата."

Пиер-Паскал Роеси, Женевска телевизия


"...Пасков е едновременно реалист и магьосник... Разтваряйки първа страница, трябва да забравим всичко друго."

Ален Сал, "Льо монд"

"...Голямата награда „Екюрьой" на Салона на книгата е напълно заслужена от Пасков... Но и без нея той вече е приет в семейството на културна Европа."

Жил Мартине, президент на Обществото на европейската култура


"...Убийствена сатира. Рок. Завиден опит в сферата на катастрофалното. Нежност и свобода като при Милър и жестокост като при Жьоне. Резултатът е един портрет на красотата, 18 000 екземпляра, продадени за половин месец."

Л'Ебдо, Швейцария


"...Сърцето на автора е направено от мрак, но очите му са обърнати към светлината. Животът и творчеството му могат да се превърнат в синоним."

Лин Найт, „Обзървър"


"...Каква история! Сакрална, ужасна, с дълбок подтекст и приказна поетична красота... Един образец на белетристично майсторство. Книгата на Пасков се извисява в един истински апотеоз на изкуството, в един Санктус. Творецът като коректив на Бога, музиката като противоположност на претупаното Сътворение... Така завършва това, което на места звучи тъй бого-боязливо: едно кощунствено евангелие за артисти."

Хелмут Кизел, „Франкфуртер алгемайне цайтунг