Вашата кошница

Инките: Поклонници на звездите (каталожен номер 3201)
Цена: 8.00 лв.

Инките: Поклонници на звездите (каталожен номер 3201)

Автор: Милослав Стингъл Категория: Археология и етнография Издателство: Наука и изкуство Език: Български Корица: Мека корица Състояние: добро Формат: 32/84/108 Наличност: 5 бр. Година: 1982 Страници: 250
Авторът на тази книга — д-р Милослав Стингъл, работи в Академията на науките на ЧССР в Прага. Специалист е в областта на етнологията и археологията.
В предлаганата книга М.Стингъл със завладяващо майсторство прави вещ обзор на културите в Южна Америка, съществували много преди инките. Читателят се потопява в един свят на древни цивилизации, съпреживява техните ритуали, запознава се с градове и държави, които обикновено са белязани със знака на неоткритово и тайнственото. Авторът разказва за изследователските пътешествия и археологическите експедиции, тръгнали по следите на тези индиански култури. Читателят научава редица любопитни факти от изключително интересната книга на Стингъл. Това е книга, която хвърля мост между изчезналите култури от предколумбовата епоха и настоящето на днешните перуански индианци.
Д-р Стингъл ползува преди всичко резултатите от собствените си научни разработки и познания, добити по време на многобройните му пътешествия.