Вашата кошница

Цена: 15.00 лв.

Ледоразбивачът книга 1: Кой започна Втората световна война (каталожен номер 24090)

Автор: Виктор Суворов Категория: Документални книги и Публицистика Издателство: Език: Български Корица: Мека корица Състояние: добро Формат: 32/84/108 Наличност: 1 бр. Година: 1993 Страници: 342
Аз посегнах на най-святото, което има нашият народ, посегнах на едничката светиня, която му е останала - на паметта за Войната, за така наречената „велика отечествена война". Аз това понятие го заграждам с кавички и изписвам с малка буква.
Простете ми.

Втората световна война е терминът, който комунистите ни проучиха да пишем с малка буква. А аз пиша този термин с главна буква и доказвам, че Съветският съюз е главният виновник за нея и главният й инициатор. Съветският съюз е участник във Втората световна война от 1939 година, още от първия й ден. Комунистите съчиниха легендата, че ни били нападнали и че от този момент била започнала „великата отечествена война".

Аз изритвам тази легенда изпод краката им, както палачът изритва столчето, на което е стъпил осъденият на обесване. Човек трябва да има жестоко сърце или изобщо да го няма, за да стане палач, още повече - палач, който убива националните светини на един велик народ. На собствения си народ. На този свят най -страшното е да си палач. Аз доброволно се нагърбих с тази роля. И тя ме докара до самоубийство.

Знам, че в милиони наши къщи и жилища по стените висят снимки на хора, които не са се завърнали от войната. Такива снимки висят и в моята къща. Не искам да оскърбявам паметта на милионите загинали, но като смъквам ореола на светостта от войната, с чието разпалване комунистите ни навлякоха безброй беди, аз все едно че неволно оскърбявам паметта на онези, които не са се завърнали от войната.

Простете ми.

Русия вече се отърва от насилствено натрапваната й идеология и затова паметта за справедливата война остана сякаш едничката опора на обществото. Аз я разрушавам. Простете ми и нека потърсим друга опора.