Вашата кошница

Цена: 9.00 лв.

Лято с леприконите (каталожен номер 8869)

Автор: Танис Хелиуел Категория: Астрология, Езотерика, Духовни учения, Източна мъдрост Издателство: Хермес Език: Български Корица: Мека корица Състояние: отлично Формат: 32/84/108 Наличност: 1 бр. Година: 2009 Страници: 220
Преди 10 години Танис Хелиуел прекарва едно лято в Ирландия, където влиза в досег с природните духове (феи, елфи, деви, гномове, тролове) и най-вече с леприконите. Тя се озовава в една магическа реалност и започва своето духовно пътуване, за да преоткрие загубената връзка с природата и магическите същества, които се грижат за нея. Там тя разбира, че човешката еволюция не може да се разглежда като независима, защото е неразривно свързана с еволюцията на Земята като живо същество, както и с тази на останалите раси, обитаващи други измерения на нашата планета.
Книгата описва общуването между Танис - като представител на човешката раса, и нейния приятел леприкон, както и с природните духове на Огъня, Водата, Въздуха и Земята. Творбата разкрива една необичайна перспектива към човечеството – мнението на природните елементи за отношението на хората към Земята. Тази различна гледна точка дава дълбоки прозрения за природата на Човека, за неговата същност и път на еволюция. Това са свежи, мъдри, а понякога и комични коментари. Те водят до разбирането, че всички хора са пряко отговорни за добруването на планетата и запазването на природата. В книгата по много естествен начин се съчетават извечното духовно знание на учители като Исус и Буда, съвременната духовна мисъл и един пантеистичен поглед, където приказните същества оживяват.

Книгата се чете леко като роман, а носи дълбоки духовни послания. Тя би допаднала на почитателите на Шърли Маклейн или на Ричард Бах: и тук има търсене на висшата истина в човешкото измерение, което се оказва просто трамплин към други светове. По стил книгата също напомня за Карлос Кастанеда: и в нея е използван диалоговият метод за обучение, и тук има среща с магически същества и описание на алтернативни реалности, но в същото време създава по-светло, по-приповдигнато настроение.
С неподправеното си чувство за хумор, дар слово и непосредственост на изказа авторката ни повежда на едно мистично пътешествие – в скритото царство на природата и в дебрите на собствената ни душа