Цена: 14.00 лв.

Океанът от любов (каталожен номер 2426)

Автор: Анураг Сагар на Кабир Категория: Астрология, Езотерика, Духовни учения, Източна мъдрост Издателство: Зограф Език: Български Корица: Мека корица Състояние: добро Формат: 60х84/16 Наличност: 5 бр. Година: 2008 Страници: 320
В действителност "Анураг Сагар" на Кабир е единственият писмен паметник, с който човечеството разполага, чийто обсег се простира далеч, далеч назад и покрива периоди от време, напълно непознати на "Ведите", "Упанишадите" или което и да е друго от свещените писания, известни на света. Нещо повече - "Апураг Сагар" разкрива в последователност разгръщането на Творението от самото му Начало - постепенната изява на различните негови нива на съзнателност много преди да започне "да тече" и съществува Времето. Боравейки с периоди на продължителност, които човешкият интелект трудно може да си представи, тази грандиозна поема разглежда нещата от онзи космически момент, в който Първоизточникът решава да изяви Себе Си, като вследствие на това възникват неизброимите вселени на видимия и невидимия космос.
Разказвайки как Първоизточникът е изявил Своето Творение, "Анураг Сагар" на Кабир посочва също и метода, посредством който изпратените от Първоизточника в по-ниските нива на съзнателност Негови части, наричани от нас "души", могат да се завърнат отново при Него.
"Анураг Сагар" на Кабир (1398-1448) е мистичен поет и светец на Индия, чиито творби имат огромно въздействие и днес. Почти неграмотен, той е наизустявал съчиненията си и ги е декламирал пред учениците и последователите си, които по-късно са ги записвали. Едно от тези съкровища на човечесвото е и настоящият текст.