Вашата кошница

Цена: 8.00 лв.
Книгата не е налична в момента
Изпрати запитване

Оракулът на друидите: Гадаене с огами (каталожен номер 10250)

Категория: Астрология, Езотерика, Духовни учения, Източна мъдрост Издателство: Мириам Език: Български Поредица: ARS DIVINATORIA Корица: Твърда корица Състояние: добро Формат: 115х210 Наличност: няма в наличност Година: 2008 Страници: 120 Забележка: Липсват картите

Според представите на древните келти и техните жреци-друиди, Вселената се състои от три свята – Небесният свят, където е обителта на боговете, Средният свят или Земята, където живеят хората, и Подземният свят на духовете и предците. Тайните на Дървото на живота, вечното движение, изразено чрез него, са въплътени в Огам – древната азбука на друидите, изразител на мъдростта на гората и ключ към познанието, наричана още азбука на дърветата.
Огам е писмеността и кодовата система на друидите. Огамическата азбука не е начин за съхранение и предаване на знания, тя е практическо приложение на магията и знаците, подвластни на боговете. Този вид гадаене оцелява, под формата на предания и фолклорна поезия, чак до наши дни, когато мнозина намират в него вдъхновение и практически съвети за своето минало, настояще и бъдеще. Просветените съвременни хора, използвайки символиката на друидската азбука на дърветата, могат да узнаят тайните на пророчествата също така успешно, както някога са го правили древните адепти.