Вашата кошница

Цена: 10.00 лв.

Поредица Морета, брегове и хора номер 10: Великите мореплаватели на XVIII век (каталожен номер 3153)

Автор: Жул Верн Категория: Пътешествия Издателство: Георги Бакалов-Варна Език: Български Поредица: Морета, брегове и хора Корица: Твърда корица Състояние: много добро Формат: 32х84/108 Наличност: 4 бр. Година: 1966 Страници: 565
В тази книга Жул Верн разгъва живо и увлекателно богатата история на научните географски открития през XVIII век. Образите на повече или по-малко известни нам велики пътешественици, учени и изследователи израстват пред погледа ни със забележителна яркост, защото авторът е успял да види и разкрие интересната закономерност между психическия им облик и техните исторически дела.
Богатството на фактическия материал, голямата научна стойност и интересните картини, възсъздаващи вълнуващи сцени от преживяванията на откривателите на нови земи — всичките тия качества говорят за високите постижения на повествованието и правят книгата желано и приятно четиво за всеки любознателен читател. Ние се запознаваме с изключителната всеотдайност на науката и неизчерпаемата енергия на неуморния капитан Кук, най-великият от всички пътешественици на Англия, научаваме за откритията на френските мореплаватели през XVIII век, проследяваме делата на изследователите на Африка и Азия и пр.
Книгата не само ни дава много полезни и интересни знания за морските пътешественици — тя открива и безкрайни възможности за въображението, за мечти по красотата и хуманността на научния подвиг.