Цена: 10.00 лв.

Поредица Тайни и загадки номер 148: Скрити пред очите. Приказките - вход към вековни тайни загадки (каталожен номер 14369)

Автор: Тони Маркс Категория: Загадки и Мистерии Издателство: Летера Език: Български Корица: Мека корица Състояние: много добро Формат: 32/84/108 Наличност: 2 бр. Година: 2013 Страници: 248
Скрити пред очите е продължение на „Фолклорът – забулената реалност“, като двете части представляват едно уникално изследване на приказния фолклор на човечеството. Авторката е посветила на труда си десет години, влагайки всичко от себе си – знания, време, проучвания, обмисляне и писане – неща, с които малко хора са запознати, или си дават сметка, че се случват. Защото, за да се напише книга от такъв калибър, е необходимо да се прочетат стотици други, като всеки ред се обмисля.

Като нетрадиционно изследване на приказките, книгата ни помага да си зададем много въпроси. И да си отговорим на тях. Предопределено ли е всичко в нашия живот? Имаме ли воля и избор да променяме събитията или каквото и да направим, те вече са предначертани със започването на живота ни или дори много по-рано? Ще се срине ли светът, ако се опитаме да поправим нещо от миналото? Читателят ще поеме по приказния път на фолклора, разширявайки границите на досега известното му.