Вашата кошница

Цена: 15.00 лв.

Разследванията на инспектор Гамаш книга 3: Жестокият месец (каталожен номер 26598)

Автор: Луиз Пени Категория: Трилъри, Криминалета, Ужаси Издателство: СофтПрес Език: Български Корица: Мека корица Състояние: много добро Формат: 32/84/108 Наличност: 1 бр. Година: 2016 Страници: 400
Добре дошли отново в света на брилянтния детектив с необикновен ум и прозорливост – инспектор Арман Гамаш!

Пролет е и в идиличното планинско селце Трите бора всичко се пробужда за нов живот. Но април се оказва жесток и безмилостен. Преди да отключи вратите към дългоочаквано ново начало, месецът поднася смърт.

Навръх Великден няколко от жителите на селцето се събират в прокълнатото имение на хълма, за да проведат спиритичен сеанс и да очистят старата къща от злото. Но вместо да прогонят духовете от нея, помагат за създаването на още един. Забележителна жена, обичана от всички в околността, умира от страх по време на сеанса. Освен ако не е убита…

Легендарният инспектор Арман Гамаш от квебекската полиция отново поема към Трите бора заедно с екипа си от млади специалисти, за да разплете мистерията. Но сега самият той се бори с призраци от миналото си и с твърде реални врагове от настоящето. И някои от тях може да са в собствения му екип.

Преводът е дело на Марин Загорчев.

„Удивително, Пени успява да надмине великолепния си дебют.
Гамаш е изумително сложен и запленяващ герой, който несъмнено ще се превърне в един от класическите детективи.”
Kirkus Review

♦ ♦ ♦

Луиз Пени е единствената в света петкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи“. Романите ѝ са преведени на повече от трийсет езика и са издадени в многохилядни тиражи. Пени печели 11 литературни награди още с дебютния си роман „Убийството на художника“, а втората книга от поредицата за разследванията на инспектор Гамаш, „Убийствено студена“, продължава традицията и носи на авторката си нови призове.