Вашата кошница

Ръководство по оцеляване на SAS (каталожен номер 26376)
Цена: 90.00 лв.
Книгата не е налична в момента
Изпрати запитване

Ръководство по оцеляване на SAS (каталожен номер 26376)

Автор: Джон Уайзман Категория: Военно дело Издателство: Аратрон Език: Български Корица: Мека корица Състояние: много добро Формат: 60/90/16 Наличност: няма в наличност Година: 2008 Страници: 772
Авторът на тази книга, Джон Уайзман, е служил 26 години като професионален войник в една от най-елитните военни части – SAS. Неговите умения, проверени в обучението и операциите, образуват основата на тази книга.
Злополуките често създават критични ситуации. Затова, колкото по-подготвени сте и колкото повече знания притежавате, толкова по-големи са шансовете ви за оцеляване при екстремни обстоятелства. Трябва да сте в състояние да реагирате при катастрофи, сблъсъци и природни бедствия. Да знаете как да се справите с рани, как да се поддържате във форма и в добро здраве и как да помагате на други, попаднали в беда. Можете да се окажете сами където и да било по света – от арктическия ледник до пустинята, от влажните тропически гори до открития океан, или пък по средата на неочакван политически конфликт. Всяка среда се нуждае от специфични техники за оцеляване, а оцеляването зависи от прилагането на основни принципи и от тяхното модифициране в съотвествие с обстоятелствата. Авторът е включил различни техники и похвати, които ще ви помогнат при всеки непредвиден случай. Освен начините за осигуряване на основните средства за оцеляване – храна, гориво, вода и подслон, той дава и подробна информация за разпознаването и използването на много растения и животни, срещащи се в различни краища на света.