Цена: 19.99 лв.
Книгата не е налична в момента
Изпрати запитване

Филипопол (луксозен албум)

Автор: Елена Кесякова Категория: Изкуство, Архитектура, Кино, Книги за изкуство, Нотна литература Издателство: Хермес Език: Български Корица: Твърда корица Състояние: нова Формат: 21.5x15.5 Наличност: няма в наличност Година: 2012 Страници: 106
        Този албум е едновременно документ за историческото минало на древния и вечен Пловдив и един необикновен поглед към отминалите епохи. На страниците на „Филипопол“ можете да видите възстановки на много ключови места в античния град: Източната порта, Античния театър, Римския стадион, акведуктите, жилищните сгради и храмовете с техните впечатляващи мозайки. Пресъздадени на базата на археологическа документация и литература, на хилядолетните артефакти е вдъхнат нов живот.
        Албумът „Филипопол“ представя една красива и убедителна картина на древния град – не застинал в студените каменни форми, а прероден чрез образи и истории от миналото. Богатият илюстративен и снимков материал ще плени въображението ви и ще ви поведе из лабиринта на вековете, а подробната информация за археологическите обекти ще повдигне завесата на времето и ще ви разкрие тайните на Античността.