Вашата кошница

Цена: 7.00 лв.
Книгата не е налична в момента
Изпрати запитване

Цялото кралско войнство (каталожен номер 24330)

Автор: Робърт Пен Уорън Категория: Световна класика, Чужда проза Издателство: Народна култура Език: Български Корица: Мека корица Състояние: добро Формат: 60/90/16 Наличност: няма в наличност Година: 1994 Страници: 540
"Цялото кралско войнство" е от най-знаменитите и четени американски романи за всички времена - днес също толкова актуален и разтърсващ, както при появата си през 1946 година. Историята за възхода и разрухата на политика Уили Старк онагледява успеха и неговата цена от компромиси, манипулации и разбити животи; сладката популярност и неустоимия копнеж към власт - власт, първоначално желана, за да се върши добро, но по-нататък заради самата власт.
В новото издание романът излиза днес във възстановения си първоначален вид, без съкращения, с пълната си широта, богатство и мощ.

Робърт Пен Уорън (1905 - 1989) е носител на три награди "Пулицър", една от които за "Цялото кралско войнство".

С обхват на замисъла и въображението, с красота на словото, с мощно изображение на дълбоките сили в живота, Робърт Пен Уорън показва как Времето и Историята моделират нашите съдби.
The Observer

Оригиналната версия на "Цялото кралско войнство" определено превъзхожда изданието от 1946 г. и е по-интересна и многопластова. Много откъси от книгата са знаменити, но почти на всяка страница се открива по нещо паметно.
Ричард Дайър

"Цялото кралско войнство" се превърна в класика още след първото си издание отпреди повече от половин век.
Джоузеф Блотнър