Вашата кошница

Цена: 12.00 лв.

Човешки ориентири: 151 житейски есета за индивида, личността и гражданина (каталожен номер 25706)

Автор: Петър Цонов Категория: Философия, Психология, Есеистика Издателство: Изток Запад Език: Български Корица: Твърда корица Състояние: много добро Формат: 60/90/16 Наличност: 1 бр. Година: 2012 Страници: 182
Това е книга за биологичните потребности на индивида, за развитието на младия човек, родителя и гражданина като личност, търсеща смисъла и реализацията в живота. Книгата е за различните човешки измерения: биологични и културни, природни и обществени, здравни и социални, градивни и разрушителни.
Избрано е пространството на миниатюрните есета, където човекът се обсъжда в био-психо-социалните му измерения - природа, потребности, поведение, диалог със себе си и другите. Използвани са факти и твърдения от областта на медицината, психологията, социологията, философията и обществените науки.
Книгата е за всички, които търсят промяна и развитие, желаят да укрепват здравето си, искат да се справят с ускоряващия се темп на живота, житейските премеждия и стреса, както и преждевременното застаряване.