Вашата кошница

Цена: 16.99 лв.
Книгата не е налична в момента
Изпрати запитване

Вселена с промисъл. С вяра в Айнщайн, Дарвин и Бог

Автор: Бърнард Хейш Категория: Научнопопулярна литература Издателство: БАРД Език: Български Корица: Мека корица Състояние: добро Формат: 32/84/108 Наличност: няма в наличност Година: 2014 Страници: 272

Автор на бестселъра „Теорията за Бог”


 


„Ако сте на мнение, че науката няма нищо общо с Бог, или тъкмо напротив, прочетете тази книга и навярно ще промените възгледите си.”


 


„Всеобхватна, провокативна, понякога учудваща с хрумванията си, но задълбочена и логически издържана. „Вселена с промисъл” е сред редките книги, които подхранват мисълта.”


Проф. Оуен Джинджърич, Смитсонов център по астрофизика, Харвард;


автор на „Вселена на Бог”


 


В своята впечатляваща най-нова книга д-р Бърнард Хейш защитава мнението, че зад естеството на Вселената стоят промисъл и интелект, съвместими със съвременната наука, и по-конкретно с теорията за Големия взрив и еволюцията. Неговото изследване се основава на откритията в последно време, според които случайността в многобройните съвпадения и дискретните синхронизации в параметрите на природните закони е твърде малко вероятна.


 


 


Нуждаем се от по-рационална концепция за Бог. По думите на астрофизика Джеймс Джийнс „Вселената все повече заприличва на велик замисъл, не на велик механизъм”. В разрез с редица конвенциални “бестселъри”, в които злините на религията бяха осъдени, а научните доказателства, които отричат съществуването на Бог - огласени, във „Вселена с промисъл” е показано, че е възможно да вярваме и в Бог, и в науката.